Wij zijn F&B Group, bestaande uit de bedrijven F&B Windpower, Green Energy Services en HST Energy. Wij voelen ons verantwoordelijk duurzaam met de aarde om te gaan. We geloven in vertrouwen, deskundigheid en verantwoordelijkheid; voor mens, natuur en energie. Daarom werken we in een team van 35 man 24 uur per dag, zeven dagen in de week aan windenergie.   

Missie  

Onze missie is om op een maatschappelijk verantwoorde wijze de aarde duurzamer achter te laten. Dit doen wij door het meeste rendement te halen uit de wind: qua energie en resultaat. Wij staan zij aan zij met onze opdrachtgevers, delen onze kennis met hen en durven stappen te nemen om de efficiëntie en de beschikbaarheid van de windturbine zo hoog mogelijk te laten zijn.   

Kernwaarden  

We geloven in vertrouwen, deskundigheid en verantwoordelijkheid; voor mens, natuur en energie. Wij weten wat we doen. Dit is te danken aan ons ervaren team van experts. Wij beschikken over decennialange ervaring in de windturbinesector. Zo kwamen de oprichters van F&B Group, Pieter Thys Faber en Sjoerd Bartlema, in de jaren ’90 met windturbines in aanraking.  

Demontage NEG-Micon NM92

Maatschappelijk verantwoord ondernemen 

Wij ondernemen maatschappelijk verantwoord. Een duurzame omgang met het milieu is een belangrijk speerpunt van ons. Wij willen het goede voorbeeld nemen door duurzame energie te bevorderen. Dit doen we door 24 uur per dag, zeven dagen in de week te werken aan windenergie. 

Ons bedrijfspand in Franeker is energieneutraal door het gebruik van zonnepanelen en een warmtepomp. Tevens leveren wij met onze eigen windturbines stroom aan duizenden huishoudens in Nederland en rijden onze servicebussen op blauwe diesel. De afvoer van ons afval hebben wij op een duurzame manier ingericht. Het afval leveren wij gescheiden in bij VCA erkende afvalverwerkers. Materialen die we hergebruiken, worden gereviseerd en krijgen elders een nieuw leven. 

Wat wij te allen tijde nastreven is dat ons team zich gekend en gerespecteerd voelt. Dit doen we door in hun belang te handelen en een positieve invloed op hun werkleven voor te staan.   

Geschiedenis van het bedrijf  

Sjoerd Bartlema en Pieter Thys Faber zijn de oprichters van F&B Group. Beiden zitten al ongeveer twintig jaar in de wereld van de winturbines. Sjoerd als monteur en projectleider bij Micon, NEG Micon en in 2004 als oprichter en bedrijfsleider van een onafhankelijk service en onderhoudsbedrijf. Pieter Thys is als kraanmachinist veel betrokken bij de op- en afbouw van windturbines en is later projectmanager bij een windenergiebedrijf.   

In 2014 richten Pieter Thys en Sjoerd F&B Windpower op. Een bedrijf gespecialiseerd in de montage en demontage van windturbines.  Als Pieter Thys en Sjoerd in 2018 Green Energy Services overnemen, breiden zij hun expertise uit naar service en onderhoud. Een jaar later nemen zij HST Energy over, een uitbreiding van de onderhoudstak. F&B Group is daarmee een feit.