Service en onderhoud

Het maximale rendement halen uit windturbines. Hier zorgen wij voor met een team dat gespecialiseerd is in service en onderhoud. Wij hebben jarenlange ervaring en beschikken over moderne software en apparatuur waarmee we de prestaties van elk type windturbines altijd in de gaten houden en meten.

  • Onderhoudscontracten
  • Wissel & levering hoofdcomponenten
  • Monitoring
  • Arbokeuringen

Onderhoud en contracten

Regelmatig onderhoud aan windturbines voorkomt storingen en zorgt voor een hoge beschikbaarheid van de windturbines. We werken met onderhoudscontracten met diverse opties waarin we onze afspraken vastleggen. 

24/7 bereikbaarheid bij storingen 

Samen gaan we in gesprek en stellen we een onderhoudscontract op die past bij uw wensen. Deze contracten variëren van onderhoudscontracten op basis van nacalculatie tot full service onderhoudscontracten inclusief verzekeringen en 24-uurs bereikbaarheid. 

Daarnaast stellen wij – indien wenselijk – een tienjarenplan op voor het preventieve onderhoud van uw windturbine. In de contracten leggen wij afspraken vast over bijvoorbeeld reactietijd bij storing of beschikbaarheid van uw turbine.

Wij hebben de volgende merken windturbines in onderhoud

NEG-Micon

Bonus

Nordtank

Vestas

Micon

Nordex

Enercon

Lagerwey

Tacke

Uitwisselen en levering van hoofdcomponenten 

Een defecte generator, hoofdlager of tandwielkast? F&B Group is gespecialiseerd in het uitwisselen en leveren van hoofdcomponenten van windturbines. F&B Group verzorgt de levering en montage van de hoofdcomponenten. 

Monitoring en onderhoud

Met een betrouwbaar communicatiesysteem en een SCADA-server bedienen wij windturbines op afstand en analyseren we storingen. Dankzij monitoring hebben we altijd een goed beeld van uw windturbines. Dit resulteert in een optimale reactietijd. Hierdoor heeft de turbine geen last van onnodige stilstand, omdat alarmmeldingen altijd worden ontvangen.     

Arbokeuringen 

Veiligheid ligt aan de basis van onze werkzaamheden; windturbines moeten veilig zijn om in te werken. Dit gebeurt volgens de Arbowet. Daarom dient een hiervoor gecertificeerd bedrijf alle arbeidsmiddelen jaarlijks te keuren. Hieronder vallen onder meer brandblussers, ladders, klimgeleide systemen, liften en elektrisch takeltjes. F&B Group beschikt over de benodigde certificaten om deze keuringen te doen.

Samen kunnen we meer

Wij zijn de F&B Group

Wij staan zij aan zij met onze opdrachtgevers, delen onze kennis met hen en durven stappen te nemen om de efficiëntie en de beschikbaarheid van de windturbine zo hoog mogelijk te laten zijn.

Lees verder